У Приютівській громаді концентруються на гуманітарних питаннях

  • 433

Триває 12-ий день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Поки на Кіровоградщині, зокрема Приютівській територіальній громаді відносно спокійно, концентруємось на гуманітарних питаннях: розвиваємо систему взаємодопомоги, вибудовуємо структуру захисту.

????В усіх куточках громади продовжуємо збирати волонтерську допомогу для військових та біженців. Уже підготували дуже багато – продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти та інші предмети першої необхідності. В селищній раді, зокрема старостинських округах розгорнули пункти збору. Звідти все це централізовано розподіляємо та вивозимо до пунктів призначення. Туди, де є потреба у волонтерській допомозі.

????Дякуємо всім небайдужим, хто миттєво реагує на потреби й підтримує наших військових і людей, які вимушено переселяються до нашої громади.

????Паралельно відділом соціального захисту проводиться розміщення вимушених переселенців з територій України, які зазнають найбільших ворожих ударів. На базі шкільних харчоблоків для людей організовано гаряче харчування. Ми робимо все, щоб кожен, хто цього потребує, знайшов безпечний притулок.

????Не зважаючи на складнощі, з якими зіткнулися перевізники, у Приютівській громаді продовжує курсувати громадський транспорт між всіма старостинськими округами. Слідкувати за оперативними змінами руху автобусів можна в телеграм-каналі: https://t.me/pryiutivka_gromada.

????Заклади культури, освіти та мешканці громади активно долучаються до плетіння маскувальних сіток, які вже сьогодні десятками метрів доставляються військовим та теробороні.

????У Facebook-групі «Освіта Приютівської громади» вчителі діляться малюнками і віршами, в яких діти висловлюють свої переживання. За словами вчителів, так дітям стає спокійніше, вони підтримують армію та мають куди спрямувати свої емоції.