Цьогоріч паліїв трави прирівнюватимуть до диверсантів

  • 610

Фото без опису

Спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості військовими та силами територіальної оборони – інформують в ДСНС України.

Незважаючи на доволі прохолодну та вологу погоду, що встановилась на усій території України, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання мешканцями області сухої рослинності. Такі дії суттєво відволікають органи та підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України від здійснення своїх безпосередніх функцій та спричиняють значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж, що, у свою чергу, суттєво обмежує можливості пожежно-рятувальної служби оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, що можуть виникнути у разі загострення військових дій.

Як зазначають в службі ДСНС України, спалювання сухої рослинності у військовий час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями ЗСУ та територіальної оборони, подання світлових сигналів збройними силам Російської Федерації.

Особи, винні у виникненні пожеж у екосистемах будуть притягатись до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства.