Щотижневе зведення: Приютівська селищна рада продовжує співпрацю з Координаційним центром волонтерів

  • 831

Фото без опису

Селищна рада продовжує співпрацю з Координаційним центром волонтерів міста Олександрії. Завдяки щоденній невтомній праці багатьох волонтерів, які задіяні до роботи у Приютівській територіальній громаді, вдається збирати та відправляти на передову чимало вантажів – продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти та інші предмети першої необхідності.

Паралельно відділом житлово-комунального господарства за допомогою веб-ресурсу «Прихисток» формуються відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб. Поряд із цим, фахівцями надається консультативна допомога людям, які прихистили в своїх домівках вимушених переселенців для отримання належних виплат.

У Центрі надання адміністративних послуг та старостатах триває реєстрація людей, які виїхали із територій, де ведуться бойові дії, і тимчасово залишилися на території нашої громади. На сьогодні зареєстровано 376 внутрішньо переміщених осіб, дітей з яких ? 99.

Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати заклади загальної середньої освіти (ЗЗСО) Приютівської селищної ради за місцем тимчасового перебування. На сьогодні із числа ВПО до дистанційного навчання вже залучено 48 учнів.

Приютівська громада долучається до впровадження державної програми «Сади Перемоги», спрямовану на забезпечення продовольчої безпеки країни. Наразі визначаємося з територіями, які можливо надати для впровадження цієї програми. Учасниками програми стануть селянські господарства, кожна родина переселенців, яка переселилася в село.

Не зважаючи на складнощі, з якими зіткнулися перевізники, у Приютівській громаді продовжує стабільно курсувати громадський транспорт між всіма старостинськими округами. Слідкуйте за повною і актуальною інформацією про розклад руху за посиланням: https://pryiutivka-community.gov.ua/rozklad-ruhu-avtobusiv-08-19-48-28-10-2021/?fbclid=IwAR2pq3UXsikeGMBuaVKiqercav-4LgDT9Q4flIfTbq2jNDPfbkKSkZZP0uQ.

Заклади культури, освіти та мешканці громади активно долучаються до плетіння маскувальних сіток, які десятками метрів доставляються військовим та теробороні.

У Facebook-групі «Освіта Приютівської громади» вчителі діляться малюнками і віршами, в яких діти висловлюють свої переживання. За словами вчителів, так дітям стає спокійніше, вони підтримують армію та мають куди спрямувати свої емоції.