12 квітня депутатський корпус зібрався на чергову двадцять четверту сесію Приютівської селищної ради.

  • 990

Враховуючи введення правового режиму воєнного стану та з метою сприяння обороноздатності держави, затверджено Програму тероборони на 2022 рік. Вона направлена на підготовку до ведення територіальної оборони, забезпечення виконання основних завдань територіальної оборони щодо охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, території і населення громади, боротьби з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, а також, підтримання безпеки і правопорядку.

Наступним питанням депутати внесли зміни до Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих на 2022 рік, затвердженої рішенням Приютівської селищної ради від 11 лютого 2022 року. На період дії воєнного стану встановлено механізм виплати одноразової матеріальної допомоги, на період дії воєнного стану починаючи з 24 лютого 2022 року, членам сімей загиблих (померлих) та пораненим, які брали (беруть) безпосередню участь у бойових діях або забезпечували (забезпечують) здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії.

З метою належного обслуговування транспортних засобів, яка залучається для виконання оперативних завдань у сфері благоустрою, селищна рада вирішила передати техніку Войнівського МНВК в господарське відання на баланс комунальному підприємству «Водолій». Це, зокрема: самосвал САЗ-3507, трактор Т-40М, трактор ЮМЗ-6КЛ, причеп 2ПТС-4, плуг -ППН -3-35.

Також ухвалено ряд питань, які зокрема стосувалися змін до рішення про бюджет громади на 2022 рік, надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації частини земель комунальної власності, надання земельних ділянок в оренду тощо.