Психологині Центру надання психологічної допомоги Приютівської селищної ради пройшли навчання від міжнародної організації "Лікарі без кордонів"

  • 797

Фото без опису

«Лікарі без кордонів» – це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація, яка допомагає постраждалим під час збройних конфліктів, від природних і техногенних катастроф. Організація реалізує численні проєкти у багатьох країнах світу. Сьогодні у фокусі уваги й Україна.

Так, вчора представниці організації зустрілися із психологами міста Олександрії та територіальних громад Олександрійського району.

До цього заходу були запрошені і психологи закладів освіти Приютівської селищної ради. Мета зустрічі: надати відповідну підготовку психологам щодо надання психологічної допомоги людям, які перебувають у кризових станах, стали жертвами війни або отримали психологічні травми від побаченого і пережитого.

Зустріч було проведено у вигляді тренінгу. Учасники мали змогу ознайомитися з першими прийомами психологічної допомоги під час кризи та на практиці спробувати техніки емоційної саморегуляції. А також фахівці розповіли як побороти стрес і травму в умовах надзвичайних ситуацій, кроки першої психологічної допомоги та техніки стабілізації станів людей в умовах екстрених ситуацій, моделювання ситуацій, в яких опиняються наші співвітчизники та способи виходу з них.

Крім того, учасники зазначають, що після навчання з'являються бажання і можливості допомагати ще більшій кількості людей.