Селищна рада спільно з Центром зайнятості сприяє у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам

  • 342

В умовах сьогодення питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб є дуже актуальним. У сучасних умовах саме внутрішньо переміщені особи є найбільш вразливою категорією населення.

Тому працівники Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, а саме директор міськрайонного центру зайнятості Ірина Мукієнко, начальник відділу активної підтримки Вікторія Фалєєва, завідувачка сектором рекрутингу Олена Яценко, провели зустріч в Центральній бібліотеці смт Приютівка з вимушеними переселенцями зі старостинських округів Приютівської ТГ. На зустрічі також були присутні селищний голова Андрій Олександрович Коломійцев та заступник селищного голови Тетяна Панета.

У своєму виступі Андрій Олександрович зазначив, що селищна рада сприяє у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають на території громади. Працівники центру зайнятості також наголосили, що головним пріоритетом у діяльності Державної служби зайнятості в період воєнного стану є сприяння працевлаштуванню безробітних на вільні робочі місця, а також посилення гарантій на отримання допомоги по безробіттю.

Також звернули увагу присутніх, що кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни. Більше того, запропонували присутнім перелік вакансій. Пояснили, як внутрішньо переміщеним особам отримати статус безробітного? Що робити, якщо документи втрачено?

Відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» встановлено спрощену процедуру реєстрації як безробітних, умови призначення, терміни та розмір виплати допомоги по безробіттю.

Реєстрація відбувається за місцем перебування громадянина в будь-якому центрі зайнятості України. Внутрішньо переміщена особа, яка звільнилась, але не має документів, що підтверджують факт звільнення, періоди трудової діяльності та страхового стажу, отримує статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури. До отримання документів та відомостей про періоди трудової діяльності, заробітну плату, страховий стаж допомога по безробіттю цим особам призначається у мінімальному розмірі.

Присутнім працівники міськрайонного центру зайнятості роздали анкети та запропонували заповнити.