Перевірено стан утримання та виховання дітей в багатодітних сім’ях

  • 456

Фото без опису

Службою у справах дітей Приютівської селищної ради спільно з поліцейськими офіцерами громади та ювенальною превенцією Олександрійського РВП Оксаною Зраєнко було проведено профілактичні рейди на території Новоселівського та Войнівського старостинських округів.

Під час відпрацювання перевірено стан утримання та виховання дітей в багатодітних сім’ях, обстежено родину в якій матір порушує права свого неповнолітнього сина на отримання обов’язкової загальної середньої освіти. Поряд із цим, проведено перевірку умов проживання кандидата в потенційні опікуни.

За результатами проведеного рейду на бабусю дітей в багатодітній родині був складений протокол за вчинення адміністративного правопорушення, а саме − не допущення працівника органу опіки та піклування до приміщення для обстеження умов проживання дітей в родині. Питання щодо доцільності позбавлення батьківських прав матері за порушення права свого неповнолітнього сина на отримання обов’язкової загальної середньої освіти в зв’язку з не вирішенням питання та ігнорування рекомендацій органу опіки та піклування буде винесене на розгляд чергового засідання комісії з питань захисту прав дитини.