Молоду науковцю Приютівської громади привітали з перемогою в Малій академії наук

  • 573

Фото без опису

12 липня селищний голова Андрій Коломійцев та його заступник Тетяна Панета привітали ученицю Користівського ліцею Анастасію Бабій з перемогою у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Керівники громади вручили грошову винагороду юній науковиці, висловили слова подяки науковому керівнику Віктору Правому і кожному вчителю, зокрема батькам, які роблять надзвичайно важливу спільну справу для майбутнього України.

Всього на захист третього етапу конкурсу було представлено 1567 науково-дослідницьких робіт різних відділень. У секції «Медицина» було представлено 30 робіт із різних куточків України, в якій проєкт учениці Користівського ліцею зайняв друге місце.

Темою наукової роботи Анастасія обрала «Вплив звукових хвиль на людину з використанням аналогового цифрового перетворювача LabaQuest’2». Зацікавило її в даній роботі і те, що з’явилася можливість об’єднати дві категорії знань: знання з фізики та знання з біології людини, валеології. З одного боку задано фізичні параметри, а з іншого як ці показники впливають на фізіологічний стан людини. Також в даній експериментальній роботі зробили чимало досліджень по впливу параметрів звуку на пульс та тиск.