В Україні збільшать компенсацію тим, хто дав притулок переселенцям: скільки платитимуть

  • 612

Держава з початком опалювального сезону планує збільшити до 900 гривень компенсацію громадянам, які прихистили у себе вимушених переселенців.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За його словами, на сьогоднішній день розмір виплати становить майже 450 гривень на кожного переселенця, якого прихистили. Чернишов зазначив, що на цю програму кошти виділяє не лише Україна, а й міжнародні партнери.

Українці, які прихистили у себе вимушених переселенців, можуть розраховувати на щомісячну компенсацію за умови, що ВПО проживають на безкоштовній основі, а у власників житла немає заборгованності за комунальними послугами.

"Програма передбачає можливість компенсації витрат на комунальні послуги. На сьогодні ця сума складає 450 гривень на одну людину. Ми також розуміємо, що попереду у нас зима, опалювальний сезон і витрати будуть збільшуватися. Тому ми плануємо в два рази підняти цей параметр, підняти цю суму, вона буде близько 900 гривень", - додав Чернишов у спілкуванні із журналістами.

За допомогою спеціального сайту "Прихисток" українці можуть розмістити оголошення про безкоштовне житло або для того, щоб знайти собі прихисток. Щоби запропонувати свою допомогу - на веб-порталі варто заповнити форму та опублікувати оголошення. Вже після розміщення вимушених переселенців громадянам необхідно подати заяву до органів місцевого самоврядування, після чого компенсації будуть автоматично зараховуватися на їхню карту щомісяця.