У Приютівській громаді відбулася щорічна серпнева конференція освітян

  • 513

Фото без опису

30 серпня, напередодні нового навчального року, відбулася щорічна серпнева конференція освітян Приютівської територіальної громади. Зважаючи на дію воєнного стану в Україні, захід проходив у дещо незвичному форматі.

Взяли участь у конференції та подякували педагогічній спільноті за непосильну працю під час війни і допомогу армії та внутрішньо переміщеним особам з інших регіонів України селищний голова Андрій Коломійцев, секретар ради Вікторія Лисенко та заступник селищного голови Тетяна Панета.

«Традиційно, навчання у закладах загальної середньої освіти розпочнеться у День знань − 1 вересня. Найважливіше для нас всіх – це безпека наших учнів. Для цього проводилися активна робота щодо підготовки укриттів у школах, виділялися кошти з місцевого бюджету. Зaрaз склaдно прогнозувaти, як буде розвивaтися ситуaція дaлі, але можу скaзaти точно: більшість шкіл розпочнуть навчальний рік із змішаною формою навчання. Підвезення учнів здійснюватися буде. Втім харчування не передбачено», − пояснив селищний голова.

Під час заходу присутнім представили спеціаліста із безпеки у освітньому середовищі, який пройшов відповідний відбір і навчання на базі Національної академії внутрішніх справ. Він опанував вміння і навички зі сфери життя дитини в умовах війни. Вихователь безпеки, зокрема буде слідкувати за тим, щоб діти вчасно спускалися в укриття під час повітряних тривог, а також вчити дітей правилам безпечної поведінки.

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України, впродовж нового 2022/2023 навчального року освітній процес у закладах освіти Приютівської громади вирішено провадити максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного стану.