22 вересня у Львові відбувся IX Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування

  • 479

Фото без опису

Приютівська громада, одна серед 100 громад України, яка отримала можливість взяти участь у цьому, без перебільшення, визначному зібранні на найвищому представницькому рівні. Представляв громаду її голова – Андрій Коломійцев.

Спікерами форуму стали голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, народні депутати України, інші представники державної влади та місцевого самоврядування. Модерував дискусію мер Львова Андрій Садовий.

«Багато про що говорили, обмінювалися думками та досвідом. Головні теми – функціонування громад під час війни, повернення звільнених територій до життя, проходження опалювального сезону та відбудова країни після нашої перемоги. Центральні органи влади декларують непохитність засад місцевого самоврядування в Україні і подальшу децентралізацію влади. Це добрий знак і перспектива як для громад, так і для країни в цілому», – поділився враженнями Андрій Олександрович.

За результатами форуму буде сформована резолюція, яку скерують до центральних органів влади – до Офісу президента та Верховної Ради України.