Хай буде мир на всій Землі

  • 370

Фото без описуУкраїна щороку разом з усім світом 21 вересня відзначає Міжнародний День Миру – День глобального припинення вогню та насильства.

Події, які трапилися в Україні, показують наскільки Міжнародний день миру актуальний в наш час. Сьогодні на Сході нашої держави кращі українські сини боронять територіальну цілісність країни та відстоюють мирне життя для її народу. Тому зараз, як ніколи, для кожного з нас мир – найбільша і найважливіша цінність.

До Міжнародного дня миру, працівники Центральної бібліотеки смт Приютівка та бібліотек Приютівської ТГ, підготували заходи для відвідувачів, щоб розповісти історію виникнення цього свята та що з давніх-давен символом миру вважався голуб. У країнах Сходу цей птах – священний, добрий вісник богів. Існує легенда про те, як голубки богині кохання Венери звили гніздо в шоломі бога війни Марса. У свою чергу, Марс, щоб не руйнувати пташину оселю, відмовився від військових дій, які могли б принести великі людські втрати. Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. Саме в цей час відомим художником Пабло Пікассо було створено емблему: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілочку. Голуб – прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір – символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка – символ перемоги, миру та примирення.

Вважається, що це свято є днем глобального припинення вогню і відмовлення від насильства. Усім державам і народам запропоновано дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.