У Приютівській громаді відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України

  • 253

Фото без опису

Сьогодні українці вшановують власну незламність, героїзм і жагу до свободи. По всій державі 14 жовтня відбуваються урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України, який відзначається водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Зокрема, в Приютівці урочисті заходи відбулися біля Пам’ятного знаку на площі Цукрозаводського будинку культури.

«Сьогодні на нашій рідній землі війна і ви взяли на себе великий обов'язок − боронити Україну від ворогів, захищати цілісність її кордонів – дякую вам за такий сміливий вибір! Дякую за те, що у ці непрості часи − робите свою справу з честю, відвагою, гідністю і кожного дня даєте нам нові можливості гордитися Вами!», − звернувся до військових Андрій Коломійцев.

Очільник громади побажав усім мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє Української держави.

За особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди Дня захисників і захисниць України нагороджено подяками воїнів однієї з військових частин та членів добровольчого формування громади.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять воїнів, славних синів України, котрі полягли в боях за Незалежну та єдину Україну, поклавши своє життя заради миру та спокою в Україні.

Також цього дня триває покладання квітів до місць поховань учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф на території України.