«Червоні лінії» та запобіжні смуги автодоріг засмічувати та змінювати заборонено

  • 253

Фото без опису

Правилами благоустрою населених пунктів передбачена заборона на складання сміття, листя, а також розміщення будь-яких об’єктів чи самовільні земляні роботи у межах «червоних ліній» вулиць і доріг.

За вказані дії передбачена відповідальність відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А саме накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 гривень) до вісімдесяти (1360 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково. Червоні лінії — визначені в містобудівній документації відносно пунктів геодезичної мережі межі існуючих та запроектованих вулиць, доріг, майдані.

Окрім цього, у згідно з Державними будівельними нормами у кожної автомобільної дороги є запобіжні смуги завширшки не менше ніж 1,0 м з кожного боку дороги. За порушення запобіжних смуг також передбачена адміністративна відповідальність.

Закликаємо мешканців не складувати листя, сміття, а також не розміщувати будь-які об’єкти и проводити земляні роботи у межах «червоних ліній» або ж запобіжних смуг автомобільних доріг.