На сесії розглянули важливі питання життєдіяльності громади

  • 330

21 жовтня відбулася 30-а сесія Приютівської селищної ради. Розпочавши роботу, депутати ухвалили рішення щодо ряду земельних питань.

Наступним кроком було внесено зміни в рішення №537 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2022 рік». Зокрема, затверджено перерозподіл коштів в галузях бюджетної сфери:  

  • В галузі освіти – на придбання вугілля (41 тис. грн.); на оренду автобусу для Косівського ліцею, підвезення педпрацівників для Андріївської гімназії та Андріївського ЗДО, технічне обслуговування газового устаткування (351 тис. грн.); придбання нового шкільного автобуса (2,5 млн. грн.).
  • В галузі охорони здоров’я – субвенція Олександрійській міській раді для КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» на соціальні виплати медичним працівникам амбулаторій та ФАПів (207 тис. грн.); субвенція КП «Міська стоматологічна поліклініка» для безкоштовного обслуговування дітей громади (25 тис. грн.).
  • На співфінансування для проведення ремонту покриття на автомобільних дорогах для ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» виділено 400 тис. грн.

Далі депутати прийняли рішення про перейменування вулиць у рамках дерадянізації та дерусифікації. Зокрема, це стосується 25 вулиць, які суперечать Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», враховуючи результати протоколів громадських обговорень перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Приютівської громади. За відповідне рішення проголосували одноголосно. З повним списком перейменованих вулиць можна ознайомитися за посиланням: https://pryiutivka-community.gov.ua/news/1666596787/.

Серед інших питань: внесення змін до структур та штатних розписів КП «Водолій», Мистецької школи, закладів загальної середньої освіти; розгляд пропозиції Олександрійської районної ради Кіровоградської області щодо передачі рухомого та нерухомого майна у комунальну власність Приютівської селищної ради; погодження списання основних засобів Войнівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату трудового навчання і професійної орієнтації учнів та ін.