ЮНІСЕФ спрямувало 1,5 мільйонів гривень для шкіл Приютівської громади

  • 153

Фото без опису

Кошти в еквіваленті 1,5 млн грн отримав відділ освіти, молоді та спорту. Цільову пожертву в рамках реалізації проєкту ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» буде використано на підготовку до опалювального сезону та ремонту укриттів опорних закладів освіти.

? Так, завдяки співпраці Приютівської громади з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine та Асоціація міст України протягом листопада в закладах освіти, які мають газове опалення буде встановлено економне електроопалення, де діти зможуть навчатися. Більше того, будуть закуплені елктрообігрівачі та ковдри для комфортного перебування дітей у найпростіших сховищах. Також буде проведено поточний ремонт укриття в опорному закладі освіти.

Відзначимо, що цільове фінансування у розмірі 50 тисяч доларів США отримали лише 5 громад Кіровоградщини, в тому числі Приютівська. Зазначені кошти учасники проєкту, а це − 51 територіальна громада України, в основному використовують для:

  • облаштування дитячих просторів, місць для відпочинку, ігор та спорту;
  • облаштування місць тимчасового проживання ВПО;
  • облаштування закладів освіти, підготовка їх до опалювального сезону;
  • закупівлі продуктових та гігієнічних наборів;
  • закупівлі медично обладнання, обладнання для організації освітнього процесу.

Довідково: Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети – створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал. Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Національна Молодіжна Рада України.

Ініціатива передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право бути почутими, право на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, право на безпеку, дитинство, визнання та справедливе ставлення. Громади, які ведуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді та успішно реалізували план дій, отримують офіційний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції передусім у соціальні проєкт, а також сигналізувати про досягнення та позитивні зміни для дітей та молоді.

#АМУ #AUC #UNICEF #StopWar #SaveUkraine #ВсеБудеУкраїна #МістоЗаМіст