У Новоселівці приймає відвідувачів кімната арт-терапії

  • 185

Фото без опису

У рамках Всеукраїнської програми «16 днів проти насилля» у селищі Новоселівка запрацювала кімната арт-терапії та психологічного розвантаження для внутрішньо переміщених осіб і дітей з числа ВПО, родин військовослужбовців, де ті почали проходити індивідуальні та групові заняття. Започаткувати роботу кімнати стало можливим за підтримки проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у Україні», який впроваджується компанією GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Протягом цих днів у кімнаті арт-терапії, яка розміщена у Новоселівському СБК, проходили групові заняття для дітей та їх батьків. Їх проводила завідувач місцевого закладу культури – Валентина Шкуринська.

Усі її – юні відвідувачі змогли скористатися сухим басейном з кульками, позайматися на шведській стінці та помалювати піском на спеціальному столі, а також пограти у різноманітні настільні ігри і просто відволіктися та гарно провести свій вільний час у веселій компанії з друзями. А також для батьків та дітей, які потребували психологічної допомоги, надавалися безкоштовні консультації з Центру психологічної підтримки Приютівської селищної ради, які тут будуть надаватися й надалі.