У Приютівській громаді і надалі діятиме програма підтримки захисників та їхніх родин

  • 298

Фото без опису

Про те, на яку саме підтримку від громади можуть розраховувати наші захисники, говорили під час чергової сесії, яка днями відбулася у Приютівській селищній раді.

Результатом чого стало затвердження Програми соціальної підтримки осіб, які захищають/захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих на 2023 рік.

Програма передбачає різну допомогу військовим та їх родинам і, по суті, продовжує дію попередньої програми. Втім, формуючи бюджет 2023 року, закладено суттєво більші ресурси для їх реалізації (понад 400 тисяч гривень). Тож підтримка захисників у новому році буде ще ефективнішою.

Зокрема, передбачені виплати одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та поранених осіб; надання допомоги в організації та проведенні похорону; надання, одному з членів родини загиблого одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально побутових питань; безоплатна медична, психологічна та правова допомога; встановлення додаткових, передбачених законодавством пільг.

У заходах програми також визначено повну компенсацію витрат на харчування дітей наших захисників, забезпечення їх безкоштовним оздоровленням та відпочинком.