Інформаційний звіт служби у справах дітей Приютівської селищної ради за 2022 рік

  • 561

Протягом 2022 року службою у справах дітей проведено 62 профілактичні рейди на території громади  під час яких буди здійснені перевірки умов утримання та виховання дітей в сім’ях які потрапили в складні життєві обставини, опікунів та піклувальників, прийомних сім’ях та ДБСТ, багатодітних сім’ях  за результатами проведених рейдів складено 223 актів, винесено 26 офіційних попереджень  батькам за неналежне виконання ними батьківських обов’язків відносно дітей, ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 18 батьків за неналежне виконання ними батьківських обов’язків відносно дітей з них 7 притягнуто до відповідальності.

Протягом 2022 року у зв’язку з загрозою для життя та здоров’я із сімей  вилучено 10 дітей, з них 2 дітей в подальшому повернуто батьками, по 1 дитині прийнято рішення суду про відібрання дитини від батьків без позбавлення батьківських прав, по 7 дітям питання щодо подальшого влаштування вирішується в судовому порядку.

До Олександрійського міськрайонного суду та судів Кіровоградської області та України протягом 2022 року службою у справах дітей було подано 5 позовних заяв про позбавлення батьківських прав або відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав.

Протягом 2022 року було проведено 15 засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Приютівської селищної ради на яких розглянуто 84 питання  які стосуються прав та інтересів дітей, щомісячно проводились засідання Мультидисциплінарної команди

Щотижнево проводиться особистий прийом громадян начальником служби у справах дітей з питань які стосуються захисту прав та інтересів дітей та батьків.

Протягом 2022 року  надано 4 дозволи на відрахування дітей з навчальних закладів, 5 дозволів на виїзд дітей за кордон. Проведено перевірки роботи з профілактики правопорушень та інших негативних проявів серед неповнолітніх в усіх навчальних закладах освіти розташованих на території селищної ради.

Службою у справах дітей здійснюється робота щодо захисту житлових та майнових прав дітей, призначення опіки над житлом та майном дітей, винесено на розгляд комісії з питань захисту прав дитини та затверджено рішеннями виконавчого комітету Приютівської селищної ради 8 питань.

Протягом 2022 року 11 дітей набули статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з них 3 дітей влаштовано під опіку громадян, 2 дітей влаштовано в прийомну сім’ю, 1 дитину повернуто на виховання в родину батька, 3 дітей перебувають в патронатній родині та 1 дитина по стану здоров’я перебуває у спеціальному закладі, крім цього протягом 2022 року,   1 дитину усиновлено громадянами України, 4 дітей передано під опіку (піклування) громадян,

На території селищної ради функціонує 2 ДБСТ в яких виховується 12 дітей та 4 прийомних сімей в яких виховується  5 вихованців. На території громади успішно функціонує патронатна родина в якій на кінець року перебуває на тимчасовому  вихованні 4 дітей.