Андрій Коломійцев прозвітував про діяльність Приютівської громади за 2022 рік

  • 469

Фото без опису

Посилення безпеки, робота над укриттями, підтримка військових та бійців добровольчого формування, програми для захисників і внутрішньо переміщених осіб – Андрій Коломійцев прозвітував про роботу селищної ради у 2021 році та розповів про здобутки громади за 10 місяців повномасштабної війни.

«2022 рік став ключовим в історії нашої держави. Україна зараз виборює незалежність, право на свою мову, культуру, виборює волю для своєї нації та її майбутнього. Цей рік був нелегким як для нашої громади, так і для кожного з нас. Попри всі перепони громада допомагає, піклується, співчуває, боронить і захищає, – відзначив Андрій Олександрович. – Дякую вчителям, медикам, підприємцям, працівникам комунальних служб, працівникам виробництв та сфери послуг за роботу у тилу, зокрема за сплачені подати. Усім, хто працює і допомагає заради нашої спільної перемоги».

Ситуація в країні змушувала нас зміщувати акценти та докладати зусиль на негайне вирішення тих чи інших проблем, що виникали і динамічно розвивались після 24 лютого. Проблем, від яких могла залежати не лише доля нашої громади, а і країни в цілому.

Коротко про головне за 2022 рік:

  • Добровольцями, які проживають на території громади, сформовано воєнізований підрозділ для оборони (ДФТГ) – 120 осіб.
  • З лютого 2022 року Приютівська громада стала місцем, яке прихистило більше 2,5 тисяч людей з територій, де велися бойові дії, значна частина переселенців зупинялися щоб перепочити і продовжити свій шлях далі – на захід країни або за кордон. На сьогодні у громаді зареєстровано 864 ВПО.
  • Темп росту доходів загального фонду місцевого бюджету за 11 місяців складає 100% до аналогічного періоду 2021 року. Розмір власних доходів складає 74 220 тис. грн. Заборгованість по захищеним статтям відсутня.
  • Всі освітні заклади громади надають освітні послуги. 7 закладів середньої освіти працюють за змішаною формою навчання. 3 заклади – дистанційно. Підвезення учнів забезпечено.
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини у Бутівському переїхала до нового приміщення − відремонтовані, світлі та теплі кабінети приймали своїх відвідувачів. У свою чергу, для Войнівської амбулаторії був придбаний новий кардіограф. А завдяки міжмуніципальній співпраці у сфері охорони здоров’я, діти з нашої громади безкоштовно лікувались у міській стоматологічній поліклініці за гроші місцевого бюджету селищної ради. Субвенції також надавалися КНП «ЦПМСД» (понад 2,5 млн. грн.) та КНП «ОЦРЛ» (833 тис. грн.).
  • Встановлено 10 камер та спеціалізоване технічне обладнання для відеоспостереження на суму 200 тис. грн. на території Протопопівки, Андріївки, Новоселівки, Костянтинівки, Приютівки. Всього по громаді встановлено – 28 камер. ▪️Придбано та встановлено 10 автоматичних систем оповіщення на суму 440 тис. грн. у всіх старостинських округах.
  • З початком повномасштабного вторгнення підприємства і жителі громади активно долучилися до збору допомоги ЗСУ, ТрО, ВПО. Надано гуманітарну допомогу деокупованим громадам Харківщини та Херсонщини. Зокрема, здійснено дві поїздки у Високопільську та Нововоронцовську громади.
  • Здійснено поточний ремонт дорожнього покриття за рахунок місцевого бюджету в селищі Приютівка та селі Новоселівка на суму 1 933,02 тис. грн. На умовах співфінансування поточний ремонт здійснено в селах Войнівка, Лікарівка, Андріївка на суму 400,00 тис. грн.
  • Станом на грудень 2022 року повністю виготовлено 4 фундаменти, загальний об’єм яких складає більше 512 м. куб. Виготовлено та доставлено металоконструкції мосту. Наразі триває виробництво вантів.
  • Для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у громаді облаштовано 19 найпростіших укриттів.
  • Закуплено та встановлено 20 сміттєвих контейнерів завдяки державно-приватному партнерству.
  • Придбано два шкільних автобуса на суму близько 5 млн. грн.
  • На базі Войнівського закладу дошкільної освіти «Веселка» утворено комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр».
  • Здійснено капітальний ремонт мережі централізованого водопостачання у с. Косівка: встановлено новий глибинний насос, оновлено систему, обстежено водонапірні башти, облаштовано нову лінію електроживлення на суму близько 500 тис. грн.
  • Жодне підприємство Приютівської громади не зупинило свою діяльність. Зокрема, ТОВ «Олександрійський цукровий завод» традиційно провело сезон цукроваріння.
  • Всі населені пункти громади забезпечені регулярним автобусним сполученням.