Проведено перевірки стану утримання та виховання дітей

  • 371

Фото без опису

Днями начальником служби у справах дітей Приютівської селищної ради Ярославом Коряковцевим спільно з поліцейськими офіцерами громади проведено перевірки стану утримання та виховання дітей в сім’ях, які потрапили у складні життєві обставини та кризовим сім’ям які проживають на території Андріївського та Войнівського старостинських окрузів.

За результатами рейдів були складені акти обстеження умов проживання дітей в сім’ях зазначеної категорії. Крім цього, мешканці с. Рожеве 1978 р.н., яка виховує дитину 2020 р.н. винесене офіційне попередження в зв’язку з неналежним виконанням нею батьківських обов’язків відносно доньки та було викликано на чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Приютівської селищної ради, яке заплановано в січні 2023 року.

З батьками проведені профілактичні бесіди щодо контролю за навчанням дітей, створенням належних умов для проживання та виховання дітей в родинах.

Додатково з метою контролю за станом дотримання захисту прав та інтересів дітей було проведено профілактичну бесіду з мешканкою с. Андріївка, якою порушується право її неповнолітньої доньки 2006 р.н. на отримання паспорту громадянина України та картки платника податків, що в свою чергу може привести у виникненні в подальшому проблем з отриманням дитиною свідоцтва про здобуття базової середньої освіти.

Клопотання щодо проведення акту оцінки потреб дітей в зазначених сім’ях, з метою вирішення питання взяття родин у разі не перебування на відповідний облік та надання сім’я у разі потреби комплексу соціальних послуг у встановлені терміни − буде направлено до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Приютівської селищної ради.