Відбулися засідання комісії з питань захисту прав дитини та координаційної ради

  • 382

Фото без опису

Сьогодні, 16 січня, при виконавчому комітеті Приютівської селищної ради відбулися засідання комісії з питань захисту прав дитини та координаційної ради з питань попередження правопорушень та інших негативних проявів серед неповнолітніх.

Під час координаційної ради було розглянуто звіт про роботу служби у справах дітей з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини та кризовими сім’ями, в яких існують ризики вилучення дітей проживаючих на території громади за 2022 рік. Наступним питанням заслухано інформацію про взаємодію служби з суб’єктами соціальної роботи, структурними підрозділами селищної ради, закладами освіти з питань захисту прав та інтересів дітей, профілактичної роботи щодо подолання батьками складних життєвих обставин та попередження соціального сирітства.

У свою чергу, на комісію з питань захисту прав дитини було винесено п’ять питаннь, які попередньо опрацював начальник служби у справах дітей Ярослав Коряковцев. Зокрема, розглядалися питання про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, ПБП та дітей із сімей СЖО; доцільність відібрання без позбавлення батьківських прав від матері неповнолітнього сина; стан виконання батьківських обов’язків; розгляд клопотань Цукрозаводського ліцею та КУ «ЦНСП» Приютівської селищної ради.

За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.