Вже майже рік діти з Приютівської громади лікуються у стоматолога за гроші місцевого бюджету селищної ради

  • 440

Фото без опису

Завдяки міжмуніципальній співпраці у сфері охорони здоров’я з Олександрійською ТГ, вже майже рік діти з Приютівської територіальної громади віком від 0 до 18 років лікуються у стоматолога за гроші місцевого бюджету селищної ради.

Сьогодні заступник селищного голови Тетяна Панета, у рамках продовження співпраці, ознайомилася з роботою КП «Міська стоматологічна поліклініка». Вона зауважила, що комунальне підприємство має необхідне обладнання для проведення усього спектру стоматологічної допомоги. Налагоджено облік пацієнтів, які звертаються за допомогою.

Впродовж минулого року безкоштовними послугами у міській стоматологічній поліклініці скористались понад 180 дітей з нашої громади − це огляд, видалення зуба, лікування за маловитратними технологіями. За що міському бюджету було спрямовано близько 60 тисяч гривень. Натомість, поліклініка надавала щомісячні звіти використаних коштів.

Цього року допомогу продовжать надавати усім неповнолітнім громадянам, які її потребують. Більше того, безкоштовно лікуватись зможуть діти із числа внутрішньо переміщених осіб. Отримувачі безкоштовних стоматологічних послуг повинні мати при собі документ, що підтверджує прописку або фактичне місце перебування (для ВПО) в одному з населених пунктів Приютівської громади.

Для забезпечення можливості безкоштовного лікування, на черговому засіданні сесії плануємо збільшити фінансування поліклініки до 90 тисяч гривень у 2023 році.