Наукові досягнення юних дослідників громади – 2023

  • 273

Фото без опису

Церемонією нагородження переможців завершився напружений етап роботи юних дослідників та їх наукових керівників закладів загальної середньої освіти Кіровоградщини 2022-2023 навчального року.

Попри всі перешкоди воєнного часу, учні та педагогічні працівники закладів освіти Приютівської селищної ради показали гарні результати. На початку церемонії Приютівська територіальна громада відзначена у трійці громад за створення умов та залучення до наукових досліджень найбільшої кількості учнів та їх педагогів.

На обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково- дослідницьких робіт Малої академії наук України подали свої напрацювання учні Войнівського, Користівського, Косівського, Протопопівського та Цукрозаводського ліцеїв.

Переможцями цьогорічного конкурсу за рішенням журі стали чотири учні Користівського та одна учениця Цукрозаводського ліцеїв.

Учениця 11 класу Користівського ліцею, Президентський стипендіат Бабій Анастасія посіла призові місця у двох секціях: секція «Медицина» - ІІІ місце ( науковий керівник Правий В.П. ) та секція «Українська мова»- ІІІ місце (науковий керівник Калюта В.О.)

Учень 11 класу Користівського ліцею Чередниченко Руслан виборов ІІ місце у секції "Теоретична фізика" (наукові керівники Правий В.П. та Правий О.В.) Стасенко Марія, учениця 10 класу Користівського ліцею виборола ІІІ місце у секції "Екологія" (науковий керівник Правий В.П. ); Тацька Катерина, учениця 10 класу Користівського ліцею, посіла ІІІ місце у секції "Прикладна фізика" (наукові керівники Правий В.П. та Правий О.В.)

У секції "Зарубіжна література" учениця 11 класу Цукрозаводського ліцею Погребна Діана виборола ІІІ місце (наукового керівника Бугарь Ю.М.)

За пропозицією оргкомітету та журі конкурсу для відзначення та підтримки юних дослідників у 2023 році встановлені окремі номінації. У номінації «Винахідники» сертифікат на друк власної моделі на 3D принтері STEM-лабораторії Кіровоградської Малої академії наук України отримає учениця 8 класу Протопопівського ліцею Кашпуровська Олександра за захист дослідження у секції «Статистика» (науковий керівник Діденко Ю.Ю.)

Вітаємо юних дослідників та їх наукових керівників із вагомими науковими досягненнями.