Працівники культури Приютівки навчаються психологічній підтримці ВПО

  • 324

Днями вони долучилися до проєкту "Шлях адаптації" Інституту соціокультурного менеджменту і пройшли дводенне навчання у Кропивницькому. Цей захід для них був дуже важливий, адже на базі закладів культури Приютівки постійно проходять комунікативні, адаптаційні та дозвілєві заходи для вразливих категорій населення. Тому участь у такому проєкті дає працівникам культури можливості та інструменти для покращення своєї роботи.

Отож до навчання долучилося десять учасниць - а це і керівники клубних установ та бібліотек на чолі з Дарією Ратушняк. Всі працювали з досвідченим тренером і психологом, яка провела 8 інформаційно-аналітичних сесій і практичні вправи. Вони стосувалися набуття навичок з понять емоційності людини, її почуттів, стресу, освоєння способів саморегуляції, дихальних вправ, медитації. А також психологиня продемонструвала практичні вправи, які працівниці культури зможуть застосовувати при роботі з ВПО у свої закладах.

В цілому ж, на учасниць навчання чекали комфортні умови при роботі у групах, цікаве знайомство, і неординарні практичні заняття та гарні дарунки від організаторів, а саме мова йде про канцелярію, яку зможуть застосувати у роботі.