Приютівська громада спланувала роботу з Програмою #DOBRE

  • 389

Фото без описуДнями селищний голова Андрій Коломійцев спільно з секратерем ради Вікторією Лисенко були присутні на презентації пріорітетів роботи Програми DOBRE на новому етапі для громад Центрально-Східного регіону. Всього захід зібрав понад 60 учасників, які разом з експертами обговорили плани роботи по ключових компонентах Програми DOBRE.

Присутні поділилися досвідом роботи органів місцевого самоврядування в період обстрілів та окупації. А також практиками забезпечення населення усім необхідним для життя в умовах війни та допомоги ВПО. Особливу увагу учасники заходу звернули на потреби громад щодо відновлення, відбудови та створення умов для повернення людей, які вимушено залишили свої міста, селища та села.

«Наша громада вже почала отримувати перші плоди співпраці з програмою, отримавши по проєкту швидкого реагування 7 аварійних станцій живлення для старостатів селищної ради з можливістю підзарядки від сонячних панелей, 2 глибинних водних насоса та 2 потужних генератори. Надалі багато цікавого. В першу чергу навчання. Мета програми не просто дати кошти, а підвищити спроможність громади. Таким чином громаду очікує реалізація проєктів в сферах місцевого економічного розвитку та молодіжної політики, вдосконалення фінансового менеджменту, покращення надання послуг населенню, активізація роботи з громадськістю», – зазначив Андрій Олександрович за підсумками зустрічі.