Вітаємо ученицю 8-го класу Користівського ліцею, яка виборола ІІ місце в олімпіаді з української мови й літератури

  • 267

Фото без опису

Знання державної мови – обов’язок кожного українця і важлива якість людей багатьох професій. Вільне володіння рідною мовою підвищує конкурентоспроможність людини на ринку праці, розширює можливості щодо працевлаштування та кар’єрного росту. Тому такою важливою є участь здобувачів освіти саме у Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури, адже це можливість не лише розширити кругозір, проявити ерудицію, нетрадиційність мислення, спробувати себе в ролі письменника, а й підтвердити свою причетність до народу, що наразі виборює право вільно жити на своїй землі.

ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської олімпіади з української мови й літератури відбувся 18 лютого 2023 року. Дистанційно в ньому взяли участь 164 школярі. Метою змагань було не просто перевірити мовно-літературні знання, а звернути увагу на цифрові вміння сучасних учнів, їх навички критичного мислення та креативності, зацікавлення вивчати українську мову свідомо.

На підставі рішення журі ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, наказом департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації, затверджено список переможців та нагороджених дипломами департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА.

Вітаємо ученицю 8-го класу Користівського ліцею Приютівської селищної ради Ширшину Валентину, яка виборола ІІ місце в даній олімпіаді, та учителя української мови та літератури закладу Калюту Валентину Олександрівну, яка підготувала переможницю.

Бажаємо й надалі зростати інтелектуально та творчо, примножуючи славу Приютівської громади.