У Протопопівському ліцеї невдовзі відновиться змішана форма навчання

  • 385

Фото без описуНині у підвалі завершується ремонт приміщення, яке може використовуватися як найпростіше укриття. 3 бюджету громади було виділено близько чверті мільйона гривень. Там вже зробили вирівнювання й фарбування стін та стелі, нову примусову вентиляцію, електричну проводку, освітлення, приводять до норм безпеки вхід/вихід, тощо.

Втім ця захисна споруда не закриває стовідсоткову потребу для всіх учнів, оскільки розрахована на одночасне перебування до 20 дітей. Дуже допомогла б у вирішенні проблеми з повноцінним укриттям субвенція з державного бюджету на створення безпечних умов у ЗЗСО, яка передбачена у державному бюджеті на 2023 рік. Пропозиція з включенням до плану будівництва повноцінного захисного укриття в Протопопівському ліцеї була направлена до Кіровоградської ОВА. У разі небезпеки в ньому могли б укритися і учні ліцею, і вихованці закладу дошкільної освіти одночасно.

Разом із тим, докладаємо зусилля для відновлення очного навчання у Лікарівській та Недогарських гімназіях. Для цього в найближчому радіусі знайшли приміщення, які можна було б використовувати, як найпростіші укриття. На сьогодні у Недогарках вже розпочались ремонтні роботи за рахунок соціально-відповідального бізнесу, а у Лікарівці – представники батьківського комітету власними силами приводять найпростіше укриття до робочого стану, аби убезпечити дітей від загроз.