Безпечні та комфортні умови навчання і виховання учнів обговорили з батьками в Цукрозаводському ліцеї

  • 475

Фото без описуОсновним завданням сучасної школи є створення безпечного освітнього середовища, а також забезпечення прав, свобод та інтересів дітей. Сучасний освітній заклад виконує функції не тільки навчання, а насамперед створює простір для повноцінного розвитку здобувачів освіти, стає осередком успішних і креативних та щасливих людей. Для реалізації цього завдання необхідна атмосфера фізичного, соціального та психологічного комфорту всіх учасників освітнього процесу. Отже саме з цією метою у Цукрозаводському ліцеї Приютівської селищної ради відбулося засідання батьківського лекторію на тему «Безпечні та комфортні умови навчання і виховання учнів».

У заході взяли участь вихователь безпеки Андрій Чередніченко, начальник служби в справах дітей Ярослав Коряковцев, поліцейський офіцер громади Віталій Нікулін. В ході засідання обговорили такі важливі питання: безпека учнів під час освітнього процесу в ліцеї; подальше створення безпечних умов для учнів; формування навичок безпечної поведінки, психоемоційна підтримка учасників освітнього процесу; відповідальність батьків за відвідування очних та дистанційних навчальних занять; безпека дітей при користуванні мережею інтернет та соціальними мережами; протидія тютюнопалінню; застереження від вчинення правопорушень, сприяння вихованню правомірної поведінки. А також зробили акцент на темі «Мінна безпека».

Шановні батьки!

Треба пам’ятати, що виховання дітей – відповідальна справа. Розуміння, взаємоповага, підтримка, самореалізація, баланс сімейного та особистого життя, змістовне дозвілля, спільна участь

у вихованні дітей, створюють середовище, сприятливе для розвитку дитини, дотримання її прав, формування гармонійної особистості.

Щаслива сім’я – найкращий життєвий приклад для наслідування!