Сьогодні відбулося важливе засідання виконавчого комітету Приютівської селищної ради, на якому було прийнято низку важливих рішень для громади

  • 101

Фото без опису

Сьогодні відбулося важливе засідання виконавчого комітету Приютівської селищної ради, на якому було прийнято низку важливих рішень для громади.

По-перше, було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги на суму 55 тисяч гривень. Цього разу допомогу отримають троє поранених військових та члени двох родин загиблих військових. Це допоможе їм вирішити соціально-побутові питання та покращити своє матеріальне становище.

Також було затверджено план заходів на відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва у 2023 році. План включає в себе організаційні та культурно-мистецькі заходи, які покликані підкреслити важливість цих свят для громади.

На засіданні було також утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб, яка буде консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті Приютівської селищної ради. Ця рада сприятиме реалізації регіональної політики у сфері захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб та їхній інтеграції в громаду.

Також було вирішено виплатити компенсацію витрат для 53 власників жилих приміщень, які надають свої житло внутрішньо переміщеним особам. Сума компенсації на оплату комунальних послуг за серпень 2023 року склала 67,67 тисяч гривень.

На засіданні також були затверджені умови оренди комунального майна, присвоєно реквізити адреси об’єктам поділу, визначено перелік об’єктів та видів громадських робіт для неповнолітніх засуджених, затверджено батьківську плату за харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, та надано погодження на кронування дерев у Недогарському старостинському окрузі та розчищення від порослевих чагарників у Андріївському старостинському окрузі.