Розвиток малого бізнесу в Приютівській громаді: нові можливості та перспективи

  • 190

Фото без описуПід час останньої робочої зустрічі з представниками структурних підрозділів Приютівської селищної ради, які відповідають за економічний розвиток і підтримку підприємництва в громаді, було прийнято низку важливих рішень.

Адвокаційниця проєкту «Жіноче підприємництво – крок до фінансової безпеки» та представники ради спільно працювали над розробкою проєкту Програми підтримки малого підприємництва в Приютівській територіальній громаді на 2024 рік.

Під час обговорення були визначені такі ключові питання:

1. Механізм фінансування проєктів: обговорили, яким чином забезпечити фінансування для проєктів, які спрямовані на підтримку малого бізнесу в Приютівській громаді. Було розглянуто різні варіанти, включаючи виділення коштів з місцевого бюджету та можливість залучення зовнішніх джерел фінансування.

2. Пріоритетні напрямки: визначили основні сфери, в яких готові фінансувати проєкти. Ці напрямки охоплюють підтримку інноваційних підприємств, розвиток туризму, покращення інфраструктури для підприємців та інші важливі ініціативи.

3. Розмір фінансування: враховуючи сучасні виклики було обговорено конкретні суми, які можуть бути виділені з місцевого бюджету на підтримку розвитку вже наявного або започаткування нового бізнесу.

Така подія є важливим кроком у напрямку спільної роботи ГО «Творимо активно, креативно» та ГО «ОГІЦ», які реалізують на території громади проєкт, що направлений на підтримку і розвиток малого підприємництва в Приютівській громаді.

Проєкт «Жіноче підприємництво – крок до фінансової безпеки» реалізується ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» в партнерстві з ГО «Жіночий Дзен» і ГО «ТАК» у рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Пакт за підтримки Уряду Канади.