Грошова допомога від УВКБ ООН на оренду житла - як отримати допомогу?

  • 310

Фото без описуБлагодійний фонд «Право на захист» у партнерстві з УВКБ ООН проводить збір даних на отримання грошової допомоги на оренду житла.

Програма діє у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях.

Допомога передбачає відшкодування вартості оренди житла внутрішньо переміщеним особам та їхнім родинам впродовж 6 місяців.

Отже, подати заявку можуть ВПО та їхні родини, які перемістилися після 24.02.2022 року, ще не отримували грошову допомогу на оренду житла від міжнародних організацій. А також належать до однієї з наступних категорій населення:

1) проживають у місці компактного поселення та готові переїжджати в орендоване житло з подальшим проживанням у ньому й після завершення виплат;

2) проживають у місці компактного поселення, яке буде розформовано;

3) перебувають під ризиком виселення/втрати орендованого житла, а також мають хоча б один із перерахованих нижче критеріїв вразливості;

4) нещодавно переміщені родини, які не бажають жити в МКП та мають хоча б один із перерахованих нижче критеріїв вразливості.

Обов’язковими критеріями вразливості для вищезазначених категорій 3 та 4 є:

- родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з однією або більше дитиною віком до 18 років або з особами похилого віку від 55 років;

- родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо);

- родини, які опікуються дітьми без супроводу (документально підтверджені).

Подання заявки можливе за особистої присутності всіх членів родини в пункті збору даних. Із собою потрібно мати оригінали документів.

Ознайомитися з повним переліком необхідних документів, адресами пунктів збору даних можна на сайті БФ «Право на захист»: https://bit.ly/3PJ93Ef.

Інформаційна підтримка: 0 800 750 104

cash.assistance@r2.org.ua