Службою в справах дітей продовжуються профілактичні рейди

  • 137

Фото без опису

Службою у справах дітей Приютівської селищної ради спільно з поліцейськими офіцерами громади на виконання наказу начальника Кіровоградської ОВА №38 від 03.10.2023 року продовжено проведення перевірок стану підготовки дітей, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, ДБСТ, сім’ях ВПО та сім’ях які перебувають у складних життєвих обставинах до опалювального періоду та дотримання батьками законодавства України щодо отримання їх дітьми обов’язкової загальної середньої освіти.

Впродовж тижня проведено перевірки сімей на території Войнівського та Андріївського старостинських округів. За результатами проведених рейдів складені акти обстеження умов проживання родин та проведено профілактичну роботу з батьками з приводу належного виконання ними батьківських обов’язків, відвідування дітьми навчання, ведення здорового способу життя, цільового використання коштів державної соціальної допомоги на дітей та створення належних умов для проживання та виховання дітей, придбання палива на осінньо-зимовий період.

Винесено 3 офіційні попередження матерям із сіл Войнівка та Андріївка, яких викликано на засідання комісії з питань захисту прав дитини в жовтні 2023 року. Поліцейськими офіцерами громади за результатами проведених рейдів було складено 3 адміністративні протоколи на батьків в зв’язку з неналежним виконанням ними батьківських обов’язків відносно дітей які направлені на адресу Олександрійського міськрайонного суду для розгляду та прийняття відповідних рішень.