Цукрозаводський та Войнівський ліцеї Приютівської селищної ради долучилися до проєкту Безпечні школи за підтримки міжнародної організації Save the Children та ГО «Істок»

  • 174

Фото без описуПочаток проєкту стартував з навчання педагогів, де всі отримали відповідні сертифікати. Наступним етапом стало створення комітету безпеки школи куди входять педагоги, батьки та учні. Далі провели картування навчальних закладів, де було визначено безпечні зони комфорту, а також ділянки, які можуть містити небезпеку та потенційну небезпеку для учасників освітнього процесу. Склали плани безпеки закладів та плани діяльності КБШ.

У Цукрозаводському ліцеї основним осередком для реалізації проєкту визначили необхідність у створенні сучасної, комфортної, гендерної роздягальні та гардеробної для збереження особистих речей дітей. Тож заклад облаштували сучасними, гарними та зручними шафами для збереження верхнього одягу учнів. Діти мають можливість комфортно та зручно підготуватися до уроків фізичної культури та хореографічного гуртка.

У свою чергу, на подвір’ї Войнівського ліцею встановили ворота та облаштували в приміщенні два сучасних санвузла – окремі для дівчаток та хлопців.

Постійно підтримували членів КБШ фасилітатори ГО «Істок». Щомісяця приїздили до ліцею і проводили цікаві практичні заняття з питань безпеки, які сьогодні є дуже актуальними та важливими.

Діти дуже захопливо і відповідально ставляться до своєї роботи в КБШ та мають багато цікавих ідей і планів на майбутнє.