На черговому засіданні сесії Приютівської селищної ради, було прийнято ряд важливих рішень, які стосуються земельних питань та бюджету громади

  • 328

Фото без опису

На початку засідання, селищний голова Андрій Коломійцев відзначив працівників сільського господарства за їхню неоціненну працю, вручивши подяки з нагоди професійного свята цієї галузі. Також Андрій Олександрович вручив диплом Івану Карпинському за досягнення другого місця у Всеукраїнському конкурсі робіт серед молоді в номінації «Мій досвід участі у формуванні та реалізації молодіжної політики».

Перейшовши до розгляду порядку денного, сесія схвалила земельну документацію, надала дозвіл на розробку проєкту землеустрою та виготовлення технічної документації із землеустрою. Також були розглянуті питання надання земельних ділянок в оренду.

Найбільш важливими рішеннями на цьому засіданні стали зміни до бюджету громади. Прийнято рішення про збільшення доходів і видатків на суму 840 000 грн. З цієї суми 500 000 грн. буде спрямовано на придбання пікапу для сил ППО Збройних Сил України, а 300 000 грн. – на придбання дронів, антен для підсилення сигналу та автомобільних шин.

За рахунок перерозподілу та економії коштів у розмірі 12 276 620 грн., було перерозподілено кошти на різні галузі громади. Зокрема, на освітню галузь виділено 4 824 020 грн., які використають на ремонт освітніх закладів, покращення електропостачання та придбання шкільного обладнання.

Соціальний захист передбачає виділення 1 258 585 грн. на поточний ремонт соціальних приміщень, придбання необхідної техніки та автомобіля під потреби соціального таксі.

У сферу культури виділено 105 300 грн. на ремонт котельні, виготовлення технічних паспортів та проведення кабелю для покращення інфраструктури.

Додатково, 2 000 000 грн. передбачено на утримання автомобільних доріг, а фінансова підтримка КП "Водолій" становить 3 077 270 грн. (включаючи дострокове погашення договору кредитування за сміттєвоз та інші потреби), зокрема КП «Струмок» ─ 30 195 грн.

Додатково, сесія схвалила субвенцію в розмірі 81 000 грн. для Олександрійського професійного аграрного ліцею на утримання в належному стані електромережі та вуличного освітлення прилеглої території.