У Приютівці пройшов дводенний тренінг "Мій простір - моя цінність"

  • 344

Фото без описуНаприкінці минулого тижня на базі Цукрозаводського будинку культури пройшов змістовний тренінг - "Мій простір, моя цінність", на тему запобігання булінгу, тролінгу й домашньому насиллю. Його ініціювала місцева молодіжна ініціативна група - "Коло довіри" на чолі з Катериною Ракутою.

Під час першого дня навчання учасники, а це активна молодь Приютівської громади, мали змогу почути презентацію тренінгу, ближче познайомитися, визначити правила групової роботи, взяти участь в інтерактивних іграх, тощо. Також перший день навчання дав змогу всім присутнім плідно попрацювати з психологом - Наталією Солдатенко в темі запобігання булінгу в громаді.

На наступний день програму навчань продовжили з обговорення попередніх напрацювань. А також з учасниками попрацювало двоє місцевих експертів. А саме Андрій Чередніченко, як вихователь безпеки розповів про запобігання різних видів насилля. А ще один спікер, це соціальний педагог Гюльнара Лубенець, розповіла про протиправні дії, яким немає виправдання та які не можна замовчувати.

Обидва навчальні дні завершилися підбиттям підсумків та пригощанням учасників і кава-паузами.

Відзначу, що дводенний тренінг "Мій простір - моя цінність" відбувся в Приютівці у межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Кіровоградській та Дніпропетровській областях виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є ГО «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”»