Поліцейські офіцери громади прозвітували про свою роботу

  • 174

Фото без описуСьогодні відбулася чергова сесія Приютівської селищної ради, на якій присутні окрім розгляду порядку денного заслухали звіт за рік роботи поліцейських офіцерів громади Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Протягом поточного року поліцейськими офіцерами громади Нікуліним Віталієм, Чередніченко Олександром та Бережним Олександром було розглянуто 447 звернень громадян, в порівнянні з минулим 2022 роком – 468 таких звернень.

Протягом 2023 року на території обслуговування зафіксовано 148 адміністративних порушення, з яких 5 у сфері дозвільної системи (зброя), 81 у сфері громадської безпеки та 62 у сфері безпеки дорожнього руху. Щодо кримінальних правопорушень, то у 2023 році нами супроводжується – 14 кримінальних проваджень, один з яких є злочини проти власності, тобто крадіжки, три факти незаконної порубки зелених насаджень та один факт незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, п’ять фактів спричинення тілесних ушкоджень, один факт ухилення від мобілізації, один факт перешкоджання кореспондентської діяльності, два факти незаконного зайняття земельних ділянок, та один факт вчинення домашнього насильства.

За 2023 року під час відпрацювань було виявлено та задокументовано 6 адміністративних правопорушення, пов’язаних з керуванням транспортними засобами з ознаками алкогольного сп’яніння. Особлива увага звертається на факти домашнього насильства, застосування спеціальних заходів стосовно протидії домашньому насильству та проведення з кривдниками превентивної роботи, забезпечено надання інформаційної підтримки постраждалим особам щодо їхніх прав та соціальних послуг, якими вони можуть скористатися.

На постійній основі здійснюється перевірка за місцем проживання кривдників, які перебувають на профілактичному обліку в Олександрійському РВП, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень та у разі виявлення порушень негайно вживаються заходи щодо їх припинення та притягнення винних до відповідальності передбачених чинним законодавством. Зокрема в 2023 році було зафіксовано 42 випадків вчинення домашнього насильства, до правопорушників було застосовані покарання у виді – штрафу, винесення термінового заборонного припису, а також один факт винесення судом обмежувального припису.