Діти з Приютівської територіальної громади вже майже два роки можуть отримувати базові стоматологічні послуги за рахунок місцевого бюджету селищної ради

  • 255

Фото без опису

Завдяки міжмуніципальній співпраці у сфері охорони здоров'я з Олександрійською ТГ, наші діти з Приютівської територіальної громади вже майже два роки можуть отримувати базові стоматологічні послуги за рахунок місцевого бюджету селищної ради.

Впродовж 2023 року понад 338 дітей віком від 0 до 18 років скористалися можливістю безкоштовного лікування у міській стоматологічній поліклініці.

За цей період було спрямовано понад 80 тисяч гривень з місцевого бюджету на забезпечення дітей доступом до необхідного лікування. До бюджету на 2024 рік вже включено 110 тисяч гривень для забезпечення можливості безкоштовного лікування для усіх неповнолітніх громадян, які її потребують.

Також важливим у цьому році стало рішення про участь у спільному проєкті територіальних громад навколо міста Олександрія зі співфінансування ремонтних робіт під відділення інтенсивної терапії Олександрійської міської дитячої лікарні. Приютівська громада виділила для цього проєкту 1 мільйон гривень.

Ще понад 2 мільйона 460 тисяч гривень було спрямовано Олександрійській центральній районній лікарні на погашення заборгованості по заробітній платі.