На Кіровоградщині стартує загальнонаціональний проєкт фізичного виховання школярів "Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч"

  • 488

Шкільні ліги - це спортивні змагання серед вихованців освітніх закладів, розроблені за світовим та європейським досвідом.

Команди змагатимуться у таких видах спорту: черлідинг, футзал, баскетбол, спортивне орієнтування, волейбол. Змагання відбуватимуться на п’яти різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський етап. На регіональному етапі братимуть участь 10 тисяч школярів із 276 освітніх закладів Кіровоградщини. Змагатимуться представники усіх 49 громад.

Щорічні спортивні змагання покликані не просто фізично загартувати молодь, а і зміцнити школярів психологічно, сформувати лідерів, майбутніх захисників. Популярні види спорту іще тісніше об’єднають місцевих школярів, адже Кіровоградщина прихистила десятки тисяч переселенців і дітей також. Змагання проводитимуться на базі лише тих освітніх закладів, де є укриття, - зазначає начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Амбасадор проєкту у Кіровоградській області, заслужений працівник фізичної культури і спорту, Віктор Безсмертний говорить, що проєкт зможе згуртувати учнів.

Участь у змаганнях цього проєкту – це можливість для школярів проявити себе, свої навички та вміння. Для учнів це не лише спорт, а й можливість створити у школі власний клуб, розвивати його. Це також і психоемоційна підтримка дітей під час війни, - підкреслює Віктор Безсмертний.

З огляду на безпекову ситуацію, проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» реалізується в 20 регіонах України та м.Київ. Наразі триває реєстрація шкільних команд.

Сайт проєкту: https://scl.gov.ua/

Брифінг начальника Кіровоградської ОВА щодо старту проєкту в області: 
https://youtu.be/-ltW402fxVI