Працівники культури Приютівської громади провели нараду за підсумками роботи у 2023 році

  • 411

Фото без описуЩорічно такі заходи проводять як підсумок зробленого. Однак, у 2023 році робота закладів культури зазнала змін. Війна витіснила з життя усіх українців розваги та різного напрямку культурно-масові заходи. Люди, які працюють у галузі культури, почали активно займатися волонтерською допомогою, переселенцями, діяльністю гуманітарних штабів тощо. Така діяльність триває й досі.

Під час наради було розглянуто питання роботи клубних, бібліотечних установ, Мистецької школи, туризму та збереження об’єктів культурної спадщини.

Сьогодні в сучасних умовах працівники клубних закладів, що відповідають за розвиток культури шукають нові моделі діяльності, які дозволяють клубним закладам не лише не зникнути, але, навпаки, розвиватися. Тому, культурно-мистецька палітра Приютівської громади за звітний період відзначилася різноманітними заходами , зокрема благодійного характеру , майстер-класами, онлайн заходами, які у зв’язку з запровадженням воєнного стану, стрімко увірвалися в діяльність, при цьому кардинально змінивши суть роботи працівників культури.

Як зазаначила директор КУ « Центр культури і дозвілля» Дарія Ратушняк: «За результататами річних звітів працівників культури виділяються значні досягнення та позитивні тенденції. Заходи, організовані культурними ініціаторами, виявилися дієвими у зміцненні соціокультурного простору, вдосконаленню культурного життя мешканців громади, особливо тих хто потребує підвищеної уваги, діти, молодь, люди, які опинилися в складних життєвих умовах та родини ВПО».

Підбиваючи підсумки наради завідувач сектору культури, туризму та культурної спадщини Олена Прокопова подякувала колегам за плідну роботу в 2023 році та наголосила: « Що культура відіграє значну роль у розвитку громади, стимулюючи творчість, сприяючи соціальній інтеграції та збереженню спільних цінностей. Культура-є важливою!»