Відбулася презентація результатів дослідження «Потреби, проблеми та міграційні настрої внутрішньо переміщених осіб Приютівської громади»

  • 295

Фото без опису

30 січня у Приютівській громаді відбулася презентація результатів дослідження «Потреби, проблеми та міграційні настрої внутрішньо переміщених осіб Приютівської громади», яке провела команда громадської організації «Нова Дружківка» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Серед присутніх на заході − керівництво селищної ради, представники громадських організацій, а також члени місцевої ради ВПО. Ми вдячні їм за активну участь та зацікавленість у розвитку нашої громади.

Дослідження було проведено протягом жовтня-грудня 2023 року. Очікувано, що за результатами опитування, серед топ проблем – грошова допомога, продукти харчування та ліки.

За результатами опитування, ми бачимо, що більше 40% респондентів задоволені системою гуманітарної допомоги від ВПО. Однак 45% вважають, що допомоги не достатньо. Ми повинні об'єднати зусилля для поліпшення цієї ситуації.

Позитивною оцінкою користуються психологічна та юридична допомога, а це є дуже важливим кроком у забезпеченні повноцінного життя наших співгромадян.

Найважливішою новиною є те, що майже 40% респондентів не мають планів на міграцію в найближчий час. Це свідчення про потенціал для розвитку соціального капіталу нашої громади.

Але є виклик − працевлаштування. Третина переселенців планує виїхати з Приютівської громади через цю проблему. Ми повинні працювати над створенням можливостей для робочих місць та розвитку бізнесу.

Дякуємо всім, хто взяв участь у дослідженні та висловив свою думку! Разом ми будемо рухатися вперед, створюючи краще майбутнє для нас усіх.