22 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету Приютівської селищної ради

  • 382

Фото без описуТрадиційно на початку члени виконкому підтримали рішення про надання матеріальної допомоги. Цього разу, загальна сума виплат склала 176 500 гривень з місцевого бюджету.

Серед отримувачів – шестеро поранених учасників російсько-української війни на суму 90 000 гривень, 60 000 гривень – склали виплати двом родинам загиблих військових на поховання, ще 10 000 гривень – отримають дві родини загиблих військових на вирішення соціально-побутових питань. Окрім цього, 16 500 гривень передбачили заявникам на лікування тяжких онкозахворювань та дітей з інвалідністю.

Наступним питанням, захищаючи культурний простір України в умовах війни, розв’язаної державою-агресором – російською федерацією, вирішено усунути елементи, що містять символіку російської імперської політики в Україні, радянські та російські історичні та пропагандистські наративи, декоративні елементи (написи російською мовою, барельєфні та інші зображення радянського герба, тощо. До переліку, що підлягають очищенню від символів російської імперської та радянської тоталітарної політики, комісія включала 16 таких об’єктів.

Затверджено план заходів з виконання у 2024 році програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року у закладах загальної середньої освіти Приютівської селищної ради. Планом визначено заходи розв’язання проблеми щодо забезпечення підростаючого покоління безпечними продуктами харчування, що дозволить запобігти виникненню групових спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь, а достатнє забезпечення якісними харчовими продуктами позитивно вплине на стан їхнього здоров’я. Поряд із цим, затверджено операційний план заходів з реалізації у 2024-2025 роках Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року.

Члени виконкому серед іншого розглянули ряд проєктів рішень, що були подані на розгляд: Службою у справах дітей стосовно затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав, доцільності поновлення батьківських прав, надання дозволу на реєстрацію та підписання договору оренди земельної ділянки на користь малолітньої дитини та ін.; КУ «ЦНСП» щодо надання соціальних послуг сім’ям, які потрапили в складні життєві обставини; відділу житлово-комунального господарства стосовно кронування аварійних дерев та навислих гілок.