Майстри рідного краю: Мосур Любов Миколаївна

  • 1257

Фото без опису

Не дивлячись на поважний вік Мосур Любов Миколаївни, а їй 81 рік — вона є активною учасницею художньої самодіяльності Березівського сільського будинку культури, учасницею гуртка «Березівчанка» (почала співати ще з початку його заснування). Наразі бабуся займається господарством, має город та допомагає у виховані свого правнука. Її непосидючості може позаздрити навіть молодь.

«Доля була тяжка, пережила війну на якій втратила свого батька, та зуміла вистояти, вивчитися, одружитися виростити двох синів-соколів, виховати внуків та правнуків. Має багато талантів, любить співати. Як і кожна людина має захоплення це – вишивати. Вишиває й зараз. Любов до цього привила їй її бабуся Устинія», — розповіла онука бабусі.

Вишиті роботи Любов Миколаївни особливі й неповторні в яких живе частинка її душі. Вишиванки бабусі понад 15 років завжди прикрашали будинок культури, приймали участь в районних виставках та конкурсах. За її ініціативи було прикрашено плахти гурту вишивкою та паєтками. Також має велику колекцію українських хусток, якими неодноразово вив’язувалися учасники під час своїх виступів.