Сергій Горіславець: Життя за покликом душі

  • 786

Фото без опису

Будинок культури на селі – це важливе і особливе місце. А найбільше це відчутно тоді, коли його немає. Втім, дуже гарно, коли є облаштований і доглянутий будинок культури, як у Косівці. Це гарний приклад центру місцевої активності на селі. Там проходять і різноманітні збори, репетиції, концерти. Понад 40 років цей заклад очолює Сергій Горіславець. Своє життя він щиро присвячує культурі. І любить цю галузь.

Сам же чоловік народився і виріс у Косівці. Тут здобув початкову освіту, а потім у далекому 1976 році вступив до Олександрійського культосвітнього училища. Одразу здобути освіту не зміг, адже ще 2 роки прослужив у армії і після неї знову повернувся до навчання, тож закінчив заклад лише у 1980 році. І здобув фах керівника самодіяльного оркестру духових інстументів, клубного працівника. Чудово грає на всіх духових інструментах, але спеціалізувався на трубі.

У далекому 1981 році за розподілом був направлений працювати до Долинського районного будинку культури на посаду керівника духового оркестру. Там пропрацював 4 роки, а згодом його запросили директором Косівського сільського будинку культури. Відтоді і по сей день Сергій Михайлович очолює цей заклад. Каже, що сьогодні рука об руку працює з гарним художнім керівником – Оленою Вакуленко. При клубі діє 4 творчих гуртки і один клуб за інтересами. Були роки, коли зі слів Сергія Михайловича, заклад чудово заробляв на платних послугах – але це тривало з 2005 по 2012 роки. А зараз у зв’язку з карантинними обмеженнями заклад відвідує значно менше людей. І в цілому, закладам культури стало працювати значно важче, адже ті самі дискотеки провести неможливо коли ми знаходимося навіть у жовтій зоні, не кажучи вже про нестабільну ситуацію з короновірусом. Влітку минулого року, щоправда, відбулося невелике послаблення, що дало змогу трішки порадувати косівчан концертно-розважальною програмою.

Окрім того, хочеться зазначити, що у Приютівську громаду косівські працівники культури на чолі з Горіславцем дуже гарно влилися. І протягом 2021 року вони неодноразово допомагали в проведенні масових заходів на різних територіях. Брали активну участь у новому проекті «На гостинах по-сусідству» та «Кінотеатр під відкритим небом», в онлайн конкурсах, були активними учасниками всіх загальногромадських заходів.

До того ж, за гарну роботу і якісне утримання закладу Сергій Михайлович не раз отримував почесні нагороди – подяки та грамоти. Був занесений і на районну Дошку пошани. Зараз він уміло продовжує свою роботу у закладі. Тож побажаємо йому добра, здоров’я та нових здобутків.

Н. Луценко, методист КУ «ЦКД»