Представники Новопразької та Приютівської громад провели зустріч із заступником керівника виконавчої дирекції всеукраїнської асоціації громад

  • 1067

Фото без опису

У Новопразькій громаді побував з робочим візитом Ігор Абрам’юк — заступник керівника Виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації громад. Він також є координатором пілотного проекту Державного аграрного реєстру, який в Олександрійському районі впроваджується в двох громадах, зокрема в Приютівській ОТГ.

Зустріч відбулась за участі очільників Новопразької та Приютівської громад, спеціалістів із земельних питань, місцевих аграріїв, відповідальних осіб з питань впровадження ДАР та ін.

У ході зустрічі було зазначено, що аграрний реєстр надаватиме низку послуг для аграріїв. На пілотному етапі у своєму онлайн-кабінеті кожен аграрій зможе стежити за інформацією про себе, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

На нараді відзначалося, що після внесення до Реєстру учасники зможуть подавати заявки на виправлення помилок і реєстрацію земельних ділянок у кадастрі. Зокрема, спеціалісти Держгеокадастру здійснюватимуть опрацювання заявок на виправлення помилок і реєстрацію ділянок із використанням можливостей камеральних робіт і на основі архівної документації із землеустрою.

Нагадаємо, для сільгоспвиробників Приютівської громади стартує пілотний проект – Державний аграрний реєстр.