Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Приютівської селищної ради

  • 1001

Фото без опису

27 січня у Приютівській селищній раді відбулося друге у 2021 році засідання виконавчого комітету. На засіданні розглянули 19 питань порядку денного.

З метою створення належних умов для безпечного і якісного харчування та запобігання випадкам харчових отруєнь серед дітей в закладах освіти, члени виконкому прийняли рішення щодо затвердження відповідного плану заходів на 2021 рік. Поряд із цим, надано пільги по оплаті за відвідування закладів та затверджено вартість харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Приютівської селищної ради, а також їх дошкільних підрозділах.

Заслухавши інформацію начальника відділу соціального захисту, виконавчий комітет селищної ради вирішив подати клопотання до Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо представлення двох багатодітних матерів до присвоєння їм почесного звання України «Мати-героїня» за вагомий особистий внесок виховання дітей у сім’ї.

У зв’язку з кадровими змінами оновлено склад комісій, викладених в додатках до рішень «Про утворення координаційної ради з питань попередження правопорушень та інших негативних проявів серед дітей» та «Про утворення комісії з питань захисту прав дитини».

Діючи виключно в інтересах малолітніх дітей та враховуючи протоколи засідань комісії з питань захисту прав дитини від 21 січня 2021 року та матеріалів, що надійшли до служби у справах дітей Приютівської селищної ради, затверджено висновки про доцільність вилучення та позбавлення батьківських прав відносно дітей (своєю безвідповідальною поведінкою та неналежним виконанням батьківським обов’язків, вони створювали умови, які порушували права та інтереси дітей). Поряд із цим, враховуючи нещодавнє рішення комісії з питань захисту прав дитини, виконавчий комітет вирішив влаштувати в сім’ю патронатного вихователя малолітню дитину 2014 року народження.

Були заслухані звіти про виконання бюджету Приютівської селищної ради за 2020 рік, а також новоприєднаних Косівської, Новоселівської, Андріївської, Недогарської сільських рад.

Також розглянули заяви жителів с. Новоселівка, с. Косівка та с. Протопопівка щодо надання матеріальної допомоги на підставі довідок Олександрійської районної центральної лікарні, Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», Олександрійської районної амбулаторії загальної практики сімейної медицини, КНП «Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради».