Виконавчий комітет розглянув ряд важливих питань

  • 722

Фото без опису

14 квітня у Приютівській селищній раді відбулося сьоме у 2021 році засідання виконавчого комітету. На засіданні розглянули 17 питань порядку денного.

Першочергово члени виконкому розглянули заяви жителів Костянтинівки, Войнівки, Приютівки та Веселого щодо надання матеріальної допомоги на підставі довідок КНП «Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Олександрійської районної ради Кіровоградської області» Приютівська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини, ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України» та ін.

Серед проектів рішень, що вимагали термінового розгляду виконавчого комітету, стали питання винесені Службою у справах дітей. Враховуючи протокол засідання комісії з питань захисту прав дитини від 26.03.2021 року та матеріалів, що надійшли до служби, члени виконавчого комітету затвердили висновки про доцільність позбавлення батьківських прав, продовжили термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, призначили опікуна над нерухомим майном дитини-сироти та ін.

З метою вирішення завдань, пов’язаних із запобіганням та ліквідацією надзвичайних ситуацій, затверджено положення про створення матеріального резерву Приютівської територіальної громади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Поряд із цим, схвалено номенклатуру та обсяги матеріального резерву, а також перелік потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, на яких необхідно створити об’єктовий матеріальний резерв.

Згідно Програми сприяння розвитку громадянського суспільства, відзначення державних та інших свят, пам’ятних дат і подій, виконавчий комітет вирішив з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи відзначити осіб, які проживають на території громади та були ліквідаторами наслідків цієї аварії.

З метою зменшення відходів та їх негативного впливу на навколишнє природнє середовище, виконавчий комітет вирішив заборонити реалізацію штучних пластикових квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику. Поряд із цим, заборонено розміщення та покладання штучних пластикових квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику на кладовищах та інших місцях поховання на території громади.

Серед інших питань, які розглянув виконавчий комітет 14 квітня: затвердження графіку роботи комунальної установи та структурних підрозділів «Центр культури та дозвілля»; затвердження найменування назв вулиць, які входять до складу ОК «СГТ «НАДІЯ-2»; визначення порядку проведення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян у залізничному транспорті приміського, внутрішньодержавного і міжміського сполучення; затвердження пропозицій на конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування; затвердження в новій редакції форми протоколу та форми припису про порушення законодавства у сфері благоустрою.