ВОКАЛЬНИЙ гурт «Березівчанка» ВРАЖАЄ СВОЇМ СПІВОМ

  • 490

Фото без опису

Хто слухав, той знає, що це драйв та олександрійська енергія: вона жива, яскрава, сповнена барв. І неймовірним розмаїттям збадьорює слухачів.

- Так, любов до української пісні, звичаїв та обрядів згуртувала довкола себе сім жінок - мешканок села Березівка, -каже Тетяна Ковальова, керівниця гурту. - І невипадково ці люди співають разом, адже крім творчості об’єднанні і багатьома суспільно корисними справами. Неодноразово були учасницями екологічних та соціальних акцій, різноманітних флешмобів та зібрань.

Сам же колектив «Березівчанка» створений при Березівському сільському будинку культури. Останні два роки його очолює Тетяна Ковальова.

- Українських пісень дійсно дуже багато, але наш колектив примножує та зберігає це багатство. Пісні гурту поєднують у собі класику, рок і фольк, а також спів тільки на олександрійській говірці, - говорить вона. - Тому на якому б концерті «Березівчанки» ви б не побували, скрізь панує особлива атмосфера. Тут ви можете почути, як більш старовинні так, і сучасні пісні. Наш гурт співає і акапельно найулюбленіші три пісні - «У кінці греблі шумлять верби», «За туманом нічого не видно» та «Чорноморець», а також у нашому виконанні звучать пісні Зінаїди Кириченко, Надії Кадишевої, Софії Ротару, «Лісапетного батальйону», та інших виконавців.

Що цікаво, вокальний гурт створено у 2000 році. В його складі було від 7-12 учасників. Це передважно жителі села Березівка віком від 40 до 75 років, яких об'єднала любов до української пісні. А ще бажання донести до нащадків звичаї і обряди свого невеликого села.

Репертуар колективу перш за все складається з пісень, що побутували в Березівці та прилеглих селах. А це і календарно-обрядові, родинно-побутові, ліричні та жартівливі пісні.

Також колектив є постійним учасником багатьох фольклорних свят і фестивалів, що проходять у рідному селі, районі та області. Брав участь у «Гостинах по-сусідськи». Виступав зокрема у Андріївці, Недогарках, Лікарівці та Протопопівці. І демонстрував не лише вокальні номери, а також і гумористичні та театралізовані.

Н. Луценко, методист КУ «ЦКД».