У Приютівці стартував новий проєкт «Підтримай жінку»

  • 501

Фото без описуЦими днями у нашій громаді почав реалізовуватися новий соціальний проєкт «Підтримай жінку», який втілюють у життя активісти ГО «Творчість. Ініціатива. Енергія» на чолі з Дарією Ратушняк.

Перший психологічний семінар в рамках цього проєкту відбувся у приміщенні Приютівської селищної ради, і об'єднав довколо себе місцевих волонтерок, ВПО та активісток громади. Він був націлений на психологічне розвантаження дівчат, їх соціальну підтримку і адаптацію до сучасних умов життя.

У рамках семінару для всіх учасниць було проведено психологічно-розвантажуюче заняття з підготовки вибійки. Тобто кожна жінка, яка долучилася до заходу не лише пройшла ряд практичних психологічних вправ, а і практично займалася творчою роботою та познайомилася з давнім українським ремеслом вибійка, це старий спосіб декорування тканини.

Майстрині-вибійки за допомогою дерев'яних різьблених дощечок та фарби наносили малюнок на біле льоне чи конопельне полотно, так і наші дівчата долучилися до цієї цікавої техніки і декорували екосумки, які залишила собі на згадку.

До того ж, на всіх учасниць цього заходу чекало смачне пригощання, запашна кава, цукерки та чай, під час якого дівчата мали змогу краще познайомитися, розповісти свої історії життя, поділилися переживанням та обговорити наступні зустріч... пропозиції, тощо.

Відзначимо, що реалізувати проєкт «Підтримай жінку» у Приютівській громаді вдалося дякуючи перемозі ГО «Творчость. Ініціатива. Енергія» у всеукраїнському конкурсі міні-грунтів проєкту «Підтримка українського громадянського суспільства та волонтерських ініціатив», який реалізується Фондом «Освіта для демократії», та ГО «Наше Поділля», за фінансової підтримки Національного фонду в підтримку демократії.