У Лікарівці відбувся заключний кемп «Незламні»

  • 230

Фото без описуНапередодні Дня Незалежності й Державного Прапора більше п’ятдесяти волонтерів і активістів з Приютівської громади зібралися у селі Лікарівка, де відвідали туристичні магніти краю. А саме кінний завод та садибу родини виноградаря – Олександра Терещенка. Всі ці заходи відбулися у межах проєкту «Освітній кемп лідерів і волонтерів «Незламні», що в громаді реалізують активісти ГО «Творчість. Ініціатива. Енергія».

Також у межах заключного кемпу відбулося навчання з питань громадської активності й громадського руху та медіаграмотності і інформаційної безпеки у час війни для лікарівських волонтерів, які також долучилися до проєкту.

Перш ніж розпочати кемп, всіх гостей з Приютівки на лікарівській землі радо зустрічали працівники культури і освіти та сільський староста – Олександр Мудрий. Короткий екскурс про сучасне життя села Лікарівка для всіх гостей провела місцева волонтерка і активіста та працівниця закладів культури – Ольга Козоріз. Потім запросила всіх до школи в актову залу, де гості мали змогу почаювати і пригоститися соколиками, а також познайомитися.

Після цього Дарія Ратушняк розповіла присутнім про «Освітній кемп лідерів і волонтерів «Незламні», який у липні і серпні проходив у різних селах громади і носив освітньо-дозвіллєвий характер. Також поділилася його попередніми активностями, і долучила присутніх до соціального дослідження у вигляді анкетування, підбила підсумки та запросила учасників заходу розділитися на три групи.

Місцеві волонтери залишилися у закладі на навчання, які з ними провела бібліотекар Протопопівської бібліотеки – Валентина Леонтієва. А гості - відвідували кінзавод та садибу виноградаря – Олександра Терещенка. По завершенню обох екскурсій, всі учасники повернулися до шкільної актової зали, де мали змогу похарчуватися.

Додам, що на завершення кемпу всі учасники зробили пару світлин на згадку і повернулися до Приютівки комфортабельним автобусом «КД-Транс».

Сам «Освітній кемп лідерів і волонтерів «Незламні» у нашій громаді було організовано і реалізовано ГО «Творчість. Ініціатива. Енергія» за підтримки ГО «Наше Поділля» у рамках проєкту «Підтримка українського громадянського суспільства та волонтерських ініціатив», який здійснюється за сприяння Національного фонду у підтримку демократії США.